Halloween

Halloween

Halloween is een feestdag die traditioneel wordt gevierd in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde staten en Canada. Inmiddels is het feest ook steeds populairder in Nederland en Belgiƫ en andere Europese landen.

Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen of kloppen aan als het donker wordt bij huizen in de buurt die aangekleed zijn met pompoenen en lichtjes en roepen Trick or Treat!!!

De groeiende populariteit van het feest  in Nederland heeft een gelukkige samenloop van omstandigheden: de timing is perfect en sluit aan bij de moderne tijd. Het is herfst, mensen hebben na de zomervakantie al weer 2 maanden gewerkt of op school gezeten en het duurt nog even voordat we kerst en nieuwjaar vieren. 

Het is leuk om samen met je kinderen pompoenen uit de hollen en leuke versiering te maken. Een lekkernij in een leuke verpakking moeten we ook niet vergeten.

Hieronder een cadeau tip om je treats leuk te verpakken.

Handleiding:

We gaan een aantal papieren hoorntjes van papier  maken waar lekker snoepjes in kunnen worden verpakt.

  1. Knip een A4 oranje vel in 2-en, je krijgt een rechthoek. Vouw het papier in een pijlvorm (zie afbeelding)

  

2. Doe het zelfde met de folie (langwerpig en in hoornvorm brengen)

3. Breng vervolgens de folie hoorn in de papieren hoorn en vul met snoepjes

4. Teken de Halloween gezichtjes op paper en knip uit. Op internet zijn er genoeg voorbeelden te vinden, zie bijvoorbeeld deze link https://www.leukvoorkids.nl/kleurplaten/sjabloonvormen-halloween-pompoen/.

Vervolgens plak je deze op de oranje hoorntjes.

 

5. Vul de folie met lekkere snoepjes en strik het dicht met een mooi stoffen lint. En voila zie hier het eindresultaat.

Veel plezier met Halloween!!!